Geschiedenis van Londen

De geschiedenis van Londen gaat bijna tweeduizend jaar terug. In deze tijd heeft de stad niet alleen te maken gehad met de pest, met stadsbranden en met terroristische aanslagen, zij heeft ook grote economische voorspoed gekend. Tegenwoordig wordt Londen als een van de vier traditionele wereldsteden beschouwd, samen met Parijs, Tokio en New York. De stad is met ongeveer 7,5 miljoen inwoners uitgegroeid tot de stad met de meeste inwoners van de Europese Unie.

De stad heeft verschillende overheersers gekend: Kelten (wellicht), Romeinen, Angelsaksen en Normandiërs hebben allen hun sporen achtergelaten in de stad. Zo zijn er nog resten van de Romeinse stadsmuur te vinden, er is Angelsaksisch gehouwen steen bekend en de oudste delen van de Tower of London en van Westminster Abbey zijn in Normandische stijl gebouwd.

Londen is niet altijd de hoofdstad van Engeland geweest. In de Romeinse tijd was York de hoofdstad van het noorden, tot detweede eeuw was Camulodunum (het huidige Colchester) de belangrijkste stad in Engeland, en tijdens de vroege Middeleeuwen was Winchester de hoofdstad van het land.

Lees mer op Wikipedia!